Представник УПЦ взяв участь в зустрічі ВРЦіРО з делегацією Конференції Європейських Церков

10 квітня 2024 року у Києві у приміщенні Українського Біблійного Товариства відбулася зустріч Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) з делегацією Конференції Європейських Церков (КЄЦ). У зустрічі, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, від Української Православної Церкви взяв участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Миколай Данилевич.
До складу делегації КЄЦ увійшли: Президент КЄЦ митрополит Фіатирський і Великобританський Никита від Константинопольського патріархату, доктор Чарльз Рід від Англіканської Церкви; пані Марія Маунтракі від Православної Церкви Фінляндії, члени керівної групи “Шляхи до миру” Ріїка Поркола від Євангелічної Лютеранської Церкви Фінляндії, доктор Йонас Йоргенсен від Євангелічної Лютеранської Церкви Данії, а також генеральний секретар апарату КЄЦ Франк-Дітер Фішбах та керівниця програми з теології та навчання пані Катеріна Пекріду.

Під час зустрічі були обговорені актуальні питання релігійного життя в Україні. Зокрема, під спілкування протоієрей Миколай Данилевич відзначив, що в складні часи є особливо важливою солідарність між християнами різних конфесій, і у зв’язку з цим подякував в лиці делегації КЄЦ християнським конфесіям Європи за допомогу, яку вони надають біженцям з України, в тому числі й за сприяння у наданні храмових приміщень для парафій УПЦ в Європі. Крім цього була передана стурбованість Української Православної Церкви можливістю прийняття Верховною Радою України законопроекту № 8371.

Нагадаємо, що офіційна церковна позиція щодо згаданого законопроекту в той же день була озвучена Священним Синодом УПЦ.

 

Переглядів: 76

Перейти до панелі інструментів