“Я відчуваю такий же біль, як вони”: священик УПЦ у Роттердамі

Священик Димитрій Віницький. Джерело: Reformatorisch Dagblad.

9 березня 2024 року, священик Димитрій Віницький, настоятель парафії на честь Преображення Господнього УПЦ у м. Роттердам (Нідерланди), дав інтерв’ю місцевій протестантській газеті “Reformatorisch Dagblad”. Інтерв’ю приурочене до другої річниці повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну.

Отець Димитрій розповідав, що з початку війни його парафія стала одним з джерел інформації для біженців, спрямовуючи їх до тимчасових притулків. “Разом з дружиною я почав збирати речі найпершої потреби для біженців, які іноді прибували з однією сумкою або рюкзаком. Згодом ми зосередилися на речах для матерів і маленьких дітей. Була велика потреба в дитячому одязі, підгузках і сухому молоці” — зазначив о. Димитрій.

Хоча уряд Нідерландів швидко взяв на себе піклування про українських біженців, але парафія продовжує надавати допомогу. В інтерв’ю зазначено, що отець Димитрій акцентує увагу на благодійних акціях, спрямованих на підтримку Збройних Сил України. До великих проєктів парафії належить організація музичних виступів для поранених солдатів в Україні.

Священник Димитрій висловлює також вдячність муніципалітету Роттердама та уряду країни за турботу про українських переселенців, а також закликає країни ЄС продовжувати надавати підтримку Україні в її боротьбі з російською агресією.

Переглядів: 39

Перейти до панелі інструментів