Архієпископ Обухівський Іона звершив богослужіння на парафії УПЦ в Кельні

3 березня 2024 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Обухівський Іона очолив богослужіння на парафії Української Православної Церкви на честь Почаївської ікони Божої Матері у м. Кельн (Німеччина). За Божественною літургією владиці співслужили: настоятель парафії і благочинний Західного благочиння Німеччини протоієрей Сергій Гаєвський та духовенство благочиння.

За богослужінням архіпастир підніс молитви за український народ, за позбавлення від ворога, укріплення воїнів, звільнення полонених та зцілення поранених і хворих. Під час Божественної літургії архієпископ Іона звершив дияконську хіротонію клірика парафії читця Іоана Світанько.

Після відпусту владика Іона звернувся до парафіян зі словом проповіді на тему притчі про блудного сина. Владика зауважив, що каяття це процес усвідомлення своїх помилок і гріхів, визнання їх і прагнення до виправлення. В історії про блудного сина покаяння стало ключовим моментом, який спонукав блудного сина повернутися до батька і отримати прощення.

На завершення богослужіння владика Іона подякував настоятелю, духовенству та парафіянам за спільну молитву. Зі словами вдячності за візит та духовну підтримку від імені громади до владики звернувся настоятель храму протоієрей Сергій Гаєвський.

Переглядів: 52

Перейти до панелі інструментів