В другу річницю початку війни українське духовенство Німеччини соборно молилося в Берліні. ОНОВЛЕНО

24 лютого 2024 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в Берліні відбулася соборна Божественна літургія, в якій взяли участь близько 30 українських священнослужителів, які несуть своє пастирське служіння в Німеччині. Літургію очолив Керуючий Західноєвропейським вікаріатством Української Православної Церкви, вікарій Київської Митрополії, єпископ Боярський Веніамін. Його Преосвященству співслужили: заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, настоятель парафії на честь святого архістратига Михаїла в Берліні протоієрей Димитрій Дзядевич, настоятель парафії Румунської Православної Церкви на честь святих Архангелів Михаїла і Гавриїла ієромонах Климент (Лодроман), духовенство Православної Церкви в Чеських землях і Словаччині, а також українські православні священнослужителі, які несуть своє служіння в Німеччині.

За Божественною літургією була звершена священницька хіротонія клірика Української Православної Церкви диякона Юрія Сочки. Після Літургії була звершена панахида за упокій загиблих під час війни в Україні. Також були піднесені молитви за здоров’я українських військових та всього багатостраждального українського народу.

Після богослужінь відбулося регіональне засідання духовенства, під час якого були обговорені питання та виклики, які стосуються діяльності УПЦ в Німеччині.

Переглядів: 60

Перейти до панелі інструментів