Митрополит Августин звершив Літургію на парафії УПЦ в Кельні

17 вересня 2023 року, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин очолив Божественну літургію на парафії Української Православної Церкви на честь Почаївської ікони Божої Матері у місті Кельн (Німеччина).

Його Високопреосвященству співслужили: настоятель парафії протоієрей Сергій Гаєвський, а також гості у священному сані – клірики УПЦ.

За Літургією були піднесені молитви за мир в Україні, за воїнів, які захищають нашу державу, та за весь український народ.

Після завершення богослужіння митрополит Августин звернувся до віруючих з архіпастирським словом. Владика поділився своїми спостереженнями щодо того, наскільки багато людей в Україні все частіше звертається по заступництво до Божої Матері. Також архіпастир із радістю відзначив, що став свідком того, наскільки щиро його земляки вшановують Пресвяту Богородицю далеко від своєї Батьківщини. Владика зауважив, що “сьогодні ми живемо у світі, де між людьми відбуваються протистояння, але Церква Христова покликана нести людям мир”.

На завершення владика привітав настоятеля та парафіян зі святом та висловив вдячність за віддане служіння Богу і ближнім.

У свою чергу отець Сергій подякував владиці за духовну підтримку і радість, яку в цей день віруючі отримали від загальної молитви.

Також від імені усієї громади настоятель передав митрополиту Августину набір коштовних ліків, щоб владика, як Голова Відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, передав їх військовим, які захищають рідну землю від ворога.

Регулярні богослужіння в Кельні звершуються за адресою:
Zülpicher straße 275, Köln 50937 Kirche St.Karl

Телефони:
+49 160 239-28-10
+49 163 266-98-39

Сайт парафії:
http://orthodoxkoln.pythonanywhere.com/

Переглядів: 57

Перейти до панелі інструментів