Митрополит Августин звершив богослужіння на парафії УПЦ в Мілані

10 вересня 2023 року, в Неділю 14-ту після П’ятидесятниці, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин очолив Божественну літургію на парафії на честь Всіх Преподобних Києво-Печерських в місті Мілан (Італія).

Його Високопреосвященству співслужили: заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич, а також клірики УПЦ – протоієрей Олексій Слобода та протоієрей Ігор Каменний.

За Літургією були піднесені сугубі молитви про встановлення миру в Україні, за військових ЗСУ та багатостраждальний український народ.

Після читання Євангелія митрополит Августин звернувся до віруючих зі словом проповіді. Владика поділився своїми міркуваннями щодо духовного змісту притчі про званних на весільний бенкет. Архіпастир зазначив, що ця притча надзвичайно важлива для християн, адже стосується тієї категорії євангельських оповідань, які дають нам уявлення про Царство Небесне і шляхи його досягнення. Також владика привітав парафіян з воскресним днем і побажав, щоб перебуваючи за кордоном, віруючі пам’ятали про свою Батьківщину та допомагали своїй державі і народу.

Переглядів: 53

Перейти до панелі інструментів