Єпископ Веніамін відвідав парафію УПЦ в місті Марбелья (Іспанія)


28 серпня 2023 року, в день свята Успіння Пресвятої Богородиці, керуючий закордонними парафіями УПЦ єпископ Боярський Веніамін очолив Божественну літургію з нагоди престольного свята парафії УПЦ в місті Марбелья (Іспанія).

Його Преосвященству співслужили: настоятель парафії священник Ігор Будник, а також священник Сергій Горбачов. За Літургією були піднесені сугубі молитви за встановлення миру в Україні та українських військовослужбовців. Після відпусту владика звернувся до віруючих зі словом проповіді, в якій підкреслив важливість значення події Успіння Пресвятої Богородиці в житті православних християн.

Після Літургії духовенством для молодших парафіян був звершений молебень перед початком нового навчального року. Після богослужінь єпископ Веніамін привітав отця-настоятеля та парафіян з Престольним святом та побажав священникам Божої допомоги у звершенні пастирського служіння, а парафіянам – кріпості та Божої милості в їх нелегкому емігрантському житті.

Від імені усієї парафії отець настоятель подарував владиці особливий подарунок – новий комплект архієрейського облачення. За словами настоятеля, колір обирали спеціально до богослужбової традиції служіння на Богородичні свята. Владика розчулено подякував, а також відзначив, що відчув і побачив з якою любов’ю та смаком віруючі оздобили приміщення свого храму церковним начинням. Після офіційних торжеств відбулася святкова трапеза з традиційними українськими стравами.
Напередодні ввечері Його Преосвященство звершив на цій парафії святкове Всенічне бдіння.


Регулярні богослужіння звершуються за адресою:

Local A1 del Edificio Los Paisajes, Avda. General López Domínguez. Marbella, Málaga con acceso por la Calle Alfredo Palma.
Посилання на карти Google.
Телефон настоятеля священика Ігоря Будника +34 666 675 414

Переглядів: 35

Перейти до панелі інструментів