Ієрарх Антіохійської Церкви звершив Літургію в день престольного свята української парафії у Кельні

5 серпня 2023 року ієрарх Антіохійської Православної Церкви митрополит Німецький і Центрально-Європейський Ісаак очолив Божественну Літургію в день престольного свята парафії Української Православної Церкви на честь Почаївської ікони Божої Матері у Кельні (Німеччина).

Його Високопреосвященству співслужив настоятель протоієрей Сергій Гаєвський, а також українське духовенство із західної частини Німеччини. На богослужінні також були присутні представники місцевої католицької єпархії.

Під час богослужіння владика Ісаак возніс молитви за мир в Україні, за воїнів, які захищають Україну та за весь український народ. Після закінчення Літургії митрополит Ісаак привітав усіх присутніх зі святом, попросив передати вдячність Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію за благословення очолити богослужіння з нагоди першого престольного свята парафії, а також подякував настоятелю парафії за запрошення. Антіохійський ієрарх, зокрема, сказав: «Ми молимося Милосердному Богу, бо бачимо і чуємо з медіа, що відбувається в Україні. Ми як ніхто знаємо, яку  біль і гіркоту несе війна. Молимося і просимо Бога, щоб ця війна якнашвидше припинилася. Також ми переживаємо за те, що відбувається навколо Києво-Печерської Лаври і всієї Української Православної Церкви. Уся повнота Церкви Христової сумує через це розділення. Апостол Павло говорить, що один є Господь, одна віра, одне Хрещення, один Бог і Отець, Який над усіма нами. І ми є діти Одного Бога».

У свою чергу настоятель парафії, дякуючи ієрарху за візит та спільне урочисте богослужіння, наголосив, що сьогоднішня спільна молитва та співслужіння українського духовенства з архієреєм древньої Антіохійської Церкви стали підтвердженням нашої єдності у Христі Ісусі та ще одним свідченням братніх відносин між Антіохійською і Українською Церквами. Протоієрей Сергій побажав владиці Ісааку міцності духовних і тілесних сил в його подальшому архіпастирському служінні.

Престольне свято завершилося роздачею солодких подарунків прихожанам та святковою трапезою, яка супроводжувалася теплим спілкуванням вірян та духовенства.

Переглядів: 91

Перейти до панелі інструментів