Архієпископ Обухівський Іона відвідав українську парафію у Стокгольмі

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської єпархії, архієпископ Обухівський Іона відвідав парафію УПЦ на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці у Стокгольмі.

Церковну общину було створено на початку 2023 року переселенцями з України, у її житті також беруть участь православні серби.
Настоятелем парафії у столиці Швеції є протоієрей Петро Івасів.

Архієпископ Іона привіз у подарунок громаді ікону з часткою мощей преподобного Іони Київського, його житіє, нотні та богослужбові книги, серед яких нещодавно виданий в УПЦ військовий требник, а також ієрейське вбрання.

Під час візиту архієреєм разом із настоятелем і парафіянами був звершений молебень з акафістом пророку Іллі з особливими проханнями про нашу державу Україну, її народ, владу та захисників. Потім протоієрей Петро та його паства розповіли про те, як було створено парафію і облаштовано храм, та як живуть далеко від Батьківщини православні українці. Архієпископ Іона під час бесіди передав нашим землякам благословення Предстоятеля, розповів про служіння УПЦ в умовах війни, поділився враженнями від відвідування храму та Стокгольму, відповів на запитання парафіян.

На молитовну згадку про зустріч всі присутні отримали іконки преподобного Іони.

Богослужіння в храмі відбуваються у неділю та свята, з подробицями можна ознайомитися на сайті: https://www.ukrortodox.com/stockholm та в телеграм-групі приходу: https://t.me/ukrcerkva_stockholm

Храм розташований: https://maps.app.goo.gl/XHBM1oNPiR3vtYD7A?g_st=ic

Контакти настоятеля, протоієрея Петра Івасіва:
+380 68143 40 19 (WhatsApp, Viber, Telegram).

Переглядів: 199

Перейти до панелі інструментів