В українських парафіях Берліна і Цюріха пройшли архієрейські богослужіння

11 червня 2023 року, парафія Української Православної Церкви на честь Всіх Святих у Берліні відсвяткувала своє перше престольне свято. Божественну літургію в день свята очолив керуючий парафіями УПЦ закордоном єпископ Боярський Веніамін. Владиці співслужили: настоятель храму протоієрей Димитрій Дзядевич, протоієрей Євгеній Петренко, священик Вадим Саражан, священик Георгій Бажанський, священик Ігор Будник.

Після богослужіння владика Веніамін виголосив проповідь та передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія щодо збору коштів на допомогу постраждалим від руйнування Каховської ГЕС.

 18 червня 2023 року єпископ Боярський Веніамін відвідав парафію на честь апостола Андрія Первозванного м. Цюріх, де також звершив Божественну літургію. Владиці Веніаміну співслужили: настоятель парафії священник Сергій Тітков, клірик Сербської Православної Церкви священик Мирослав Симийонович та гості у священному сані. За богослужінням також молилася настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря м. Одеси ігуменя Серафима (Шевчик) з монахинями. Під час Божественної літургії була піднесена молитва за український народ, воїнів ЗСУ, за мир і перемогу України.

Після богослужіння єпископ Веніамін виголосив проповідь та передав вітання і благословення віруючим української парафії від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Також владика нагородив старосту парафії Жанну Лісненко грамотою Предстоятеля, а низці парафіян храму вручив пам’ятні подарунки за активну участь в розбудові парафіяльного життя. Свято завершилося урочистим прийняттям.

 

19 червня 2023 року, в рамках перебування у Цюріху, єпископ Веніамін провів робочу зустріч з Президенткою Ради християнських конфесій кантону Цюріх пані Беттіною Ліхтлер. Під час зустрічі були обговорені питання комунікації між християнськими конфесіями та допомоги біженцям з України, які опинилися у Швейцарії внаслідок російської агресії. Ігуменя Серафима представила пані Б. Ліхтлер малюнки українських дітей, в яких відображене їхнє прагнення до миру, гармонії і краси. Найкращі дитячі роботи єпископ Веніамін передав пані Б. Ліхтлер у подарунок. У свою чергу Президентка Ради християнських конфесій запевнила духовенство УПЦ в підтримці української діаспори у Швейцарії.

 Цього ж дня єпископ Боярський Веніамін із супроводжуючим українським духовенством відвідав Свято-Успенський храм Сербської Православної Церкви у Цюріху. Настоятель храму священик Мирослав Симийонович радо зустрів гостей з України і розповів їм історію храму та його святинь. В цьому храмі відбулася зустріч з єпископом Австрійсько-Швейцарським Андрієм (Сербська Православна Церква). Під час братнього спілкування з сербським архієреєм владика Веніамін розповів про сучасне життя парафій УПЦ закордоном, а також про реалії життя УПЦ в Україні. Було висловлено подяку сербським співбратам за жертовну допомогу Сербської Православної Церкви українським біженцям в Європі. Єпископи Андрій та Веніамін домовилися про подальшу співпрацю.

 

Переглядів: 152

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів