Парафія УПЦ в італійському місті Барі відсвяткувала своє перше престольне свято

22 травня 2023 року парафія Української Православної Церкви на честь святителя Миколая Чудотворця в м. Барі (Італія) відсвяткувала своє перше престольне свято.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в день пам’яті перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця із Мир Лікійських в Барі, Божественну Літургію очолив Керуючий парафіями УПЦ закордоном єпископ Боярський Веніамін, якому співслужили настоятель приходу священник Миколай Попадюк, настоятель парафії на честь Введення в храм Пресвятої Богородиці м. Тренто протоієрей Павло Мельник та настоятель парафії на честь Всіх преподобних отців Києво-Печерських м. Брюссель протоієрей Димитрій Попеску.

На свято прибули паломники з Італії, України, Франції, Німеччини та Бельгії. За Божественною літургією були піднесенні щиросердні молитви за мир на українській землі.

Після літургії, духовенство і віряни завершили молебень з акафістом в крипті базиліки святителя Миколая, де почивають його мироточиві мощі.

23 травня в крипті базиліки св. Миколая була звершена Божественна Літургія єпископом Веніаміном, якому співслужили заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та гості парафії.

Після Літургії всі присутні були запрошені на святкову трапезу, де мали змогу поспілкуватись та поспівати українських народних пісень.

 

Контакти настоятеля парафії свящ. Миколая Попадюка: +393284880551

Група парафії у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/orthodoxchurchua.bari

Переглядів: 235

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів