Митрополит Антоній зустрівся з делегацією Всесвітньої Ради Церков

11 травня 2023 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з делегацією Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ).

До складу делегації ВРЦ увійшли: Генеральний секретар ВРЦ пастор Джеррі Піллей, голова Центрального комітету ВРЦ лютеранський єпископ Гайнріх Бедфорд-Штром, віце-голова Центрального комітету ВРЦ вірменський архієпископ Вікен Айказян, директор Комісії церков ВРЦ з міжнародних справ Пітер Прув, та керівник програми ВРЦ «Екуменічні відносини, віра і конституція» професор Василе-Октавіан Міхок.

 У зустрічі також взяли участь Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, співробітники ВЗЦЗ УПЦ – протоієрей Василій Пріц та професор С. М. Бортник. Делегацію гостей супроводжує клірик Чернівецько-Буковинської єпархії протоієрей Миколай Попеску.

Під час зустрічі йшлося про поточну ситуацію в сфері міжконфесійних та державно-церковних стосунків в Україні. Митрополит Антоній довів до відома делегації інформацію про систематичні порушення прав віруючих та релігійних організацій Української Православної Церкви, а також про законодавчі ініціативи, спрямовані проти Церкви. Сторони поділилися думками щодо можливої ролі ВРЦ у вирішенні кризових питань в релігійній сфері України.

Згідно з повідомленням сайту ВРЦ, делегація звершує візит до України, «з метою відновлення відносин з церквами і релігійними організаціями та пошуку можливостей спільного досягнення справедливого миру в Україні».

Переглядів: 120

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів