Єпископ Боярський Веніамін відвідує парафії УПЦ в Німеччині

З 18 березня 2023 року вікарій Київської Митрополії, керуючий парафіями Української Православної Церкви закордоном, єпископ Боярський Веніамін відвідує українські парафії в Німеччині.

Так, 18 березня 2023 року, на запрошення настоятеля парафії УПЦ на честь Покрови Пресвятої Богородиці в м. Гамбург священника Іоанна Сухоняка, єпископ Веніамін прибув до м. Гамбург (Німеччина). Того ж дня владика помолився за вечірнім богослужінням у сербському храмі на честь Архістратига Божого Михаїла. Настоятель цього храму священник Синіша Вуясинович разом із кліриками та прихожанами храму подякували архієрею за візит та висловили слова підтримки Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та Українській Православній Церкві. У свою чергу єпископ Веніамін подякував священнику Синіші за допомогу українській парафії, адже тривалий час саме в цьому храмі Сербської Православної Церкви звершувалися богослужіння парафії УПЦ в м. Гамбург.

В неділю,  19 березня, єпископ Веніамін звершив Божественну літургію на парафії на честь Покрови Божої Матері в Гамбурзі. Владиці співслужили: настоятель парафії священник Іоанн Сухоняк та гості у священному сані. Традиційно за богослужінням були виголошені молитви за мир і перемогу України в цій війні, за здоров’я наших воїнів та за упокій спочилих. Після Літургії владика Веніамін, разом із настоятелем священником Іоанном та іншими священниками, звершив таїнство Соборування.

22 березня 2023 року, єпископ Боярський Веніамін прибув до м. Гера (Німеччина) на запрошення місцевої парафії УПЦ на честь св. Миколая Чудотворця, яку очолює священник Віталій Герасименко. Владика звершив Літургію Передосвячених Дарів, після якої мав тепле спілкування з нашими співвітчизниками, біженцями, та висловив їм слова духовної підтримки.

23 березня 2023 року, єпископ Веніамін відвідав парафію УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці в м. Плауен (Німеччина), якою також опікується священник Віталій Герасименко, та відслужив молебень за мир в Україні.

Візит єпископа Веніаміна до Німеччини триває. Очікується, що в найближчі дні владика відвідає інші парафії Української Православної Церкви в цій країні.

Переглядів: 311

Перейти до панелі інструментів