Клірик УПЦ взяв участь у вшануванні памяті українців, які полягли за Францію у вересні 1944 року

У пятницю 10 лютого 2023 року у Франції відбулася церемонія біля підніжжя могили українських воїнів, які брали участь у Французькому Опорі та загинули, воюючи разом з місцевими бійцями Опору. 

Ці імена французи памятають вже 79 років: Микола Сидоренко, Петро Горшняк, Броніслав Лозінський, Петро Притула, Семен Мазенко, Мішель Павлюк та Іван Боднар. Тіла загиблих вояків покояться на цвинтарі села Версель регіону Бургундія-Франш-Конте. Це місце пам’яті, де б’ється серце України і Франції – є унікальним місцем памяті учасників Другої світової війни.

Церемонію організував Жерард Мель, президент Souvenir Français, за участі Сержа Барчелліні, генерального контролера збройних сил, Жан-Клода Реб’єр, президента Департаменту французької пам’яті, місьє Моннін, ганерал-майора, Енні Женевард, члена парламенту, а також настоятеля парафії УПЦ у м. Безансон священика Віталія Островського.

Отець Віталій звернувся до присутніх з вітальним словом та подякував усім французам за пам’ять про загиблих українців, що захищали Францію, а також за допомогу у сучасній війні з російським агресором.

Переглядів: 71

Перейти до панелі інструментів