В Мілані відбулося Перше Зібрання західноєвропейського духовенства УПЦ

З 1 по 3 лютого 2023 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, в передмісті Мілану відбулося Перше Зібрання західноєвропейського духовенства Української Православної Церкви під головуванням керуючого закордонними парафіями єпископа Боярського Веніаміна, вікарія Київської Митрополії. В зустрічі взяли участь більше 30-ти священнослужителів УПЦ, які звершують своє служіння в Бельгії, Великобританії, Данії, Італії, Ірландії, Нідерландах, Німеччині, Португалії, Франції та Швейцарії. Захід також відвідав заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

На початку зустрічі єпископ Веніамін зачитав Слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія до українського закордонного духовенства. Зокрема, в своєму слові Предстоятель Української Православної Церкви відзначив важливість місії, яку звершують українські священнослужителі закордоном, та підкреслив необхідність створення закордонних парафій не тільки як місця для молитви і богослужіння, але й простору для спілкування, «де людина знаходить частинку Батьківщини і таким чином відчуває відраду і втіху в ностальгії за домом, яку переживає кожен мігрант». Блаженніший висловив радість динамічним розвитком українських православних громад в діаспорі «в той час, коли в нас захоплюють храми всередині країни», та зауважив, що «християнин покликаний створювати, а не руйнувати; будувати, а не захоплювати збудоване чужим трудом; закликати до храму, а не виганяти з нього».

Під час зібрання священники обговорили низку пастирських питань та викликів, з якими вони зустрічаються у своєму служінні закордоном. Серед іншого, були розглянуті питання катехізації, створення різноманітних освітніх проектів, духовного супроводу і підтримки сімей, молоді та дітей на парафії.

Також, священники звершили паломництво до святинь Мілана та вклонились мощам святителя Амвросія Міланського, мученика Віктора та мучениці Наталії.

Переглядів: 2849

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів