Із різних країн Європи УПЦ отримує гуманітарні вантажі для допомоги біженцям і постраждалим внаслідок війни

Єпархії УПЦ отримують з-за кордону гуманітарну допомогу для біженців та постраждалих внаслідок війни та активно розвозять її до місць призначень. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланнями на єпархіальні ЗМІ.

Волинська єпархія.

12 березня у пункт прийому допомоги при храмі Волинської ікони Божої Матері м. Луцька прибуло  2 тонни гуманітарного вантажу від волинян з Німеччини. Православна громада передає дану допомогу на потреби діток, які в умовах війни народжуються в укритті Волинського обласного перинатального центру.

Мукачівська єпархія.

13 березня 2022 року до Іршави з Австрії прибуло  три автобуси з гуманітарною допомогою для біженців і переселенців. Допомога була передана Іршавському молодіжному братству на честь святого Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна та благодійному об’єднанню «Волонтери Закарпаття». З цього ж дня православна молодь єпархії розпочала роздавати цю допомогу усім потребуючим людям.

14 березня 2022 року священник Угорської єпархії о. Кирил Татарка доставив  у Єпархіальне управління Мукачівської єпархії гуманітарну допомогу для потреб вимушених переселенців.

15 березня 2022 року Мукачівська єпархія отримала допомогу від Михайлівської і Кошицької єпархії (Словаччина).

Митрополит Мукачівський і Ужгородський Феодор висловив щиру подяку усім благодійниками, які надали та доставили дані гуманітарні вантажі.

Одеська єпархія.
13-14 березня 2022 року Відділ по соціальному служінню і благодійництву Одеської єпархії прийняв гуманітарний вантаж для допомоги біженцям і всім нужденним від православних жителів м. Мюнхена (Німеччина) та української діаспори м. Салонік (Греція). Голова відділу прот. Павло Поліщук зазначив, що дана гуманітарна допомога з країн Європи була направлена завдяки активній інформаційно-просвітницькій роботі єпархіального місіонерського об’єднання «Добро об’єднує».

https://youtu.be/IpE6slFZv3o

Переглядів: 22

Перейти до панелі інструментів