Заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ відвідав українську парафію в передмісті Лісабону

13 лютого 2022 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і за погодженням з архієпископом Мадридським і Лісабонським Нестором, заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич звершив Божественну літургію в храмовому приміщенні містечка Вала-ду-Каррегадо, що знаходиться в передмісті Лісабону, де звершує регулярні богослужіння українська православна парафія на честь св. Спиридона Триміфунтського. Протоієрею Миколаю Данилевичу співслужив настоятель парафії священник Віталій Горзов.

Під час Літургії отець Миколай виголосив проповідь на тему євангельського читання неділі про митаря і фарисея. Після завершення Літургії священник передав вірянам благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, з приємністю відзначив факт збільшення кількості вірян і побажав допомоги Божої в розвитку парафії. Після завершення богослужіння відбулося неформальне спілкування з прихожанами.

Нагадаємо, що українська православна парафія на честь св. Спиридона Триміфунтського в передмісті Лісабону почала діяти з листопада 2021 року.

Переглядів: 179

Перейти до панелі інструментів