Голова ВЗЦЗ УПЦ відвідав українські парафії за кордоном

7 та 8 листопада 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, за погодженням з митрополитом Корсунським і Західноєвропейським Антонієм, Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив богослужіння на православних парафіях в Форте-дей-Мармі та в Пізі, що в Італії.

Так, 7 листопада 2021 року Божественна Літургія була звершена на приході в честь Різдва Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна в Форте-дей-Мармі (Версілія). Митрополиту Мелетію співслужили секретар Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрит Никита (Сторожук), настоятель парафії ієрей Іоан Малиш. За богослужінням владика благословив пономарів приходу на право носіння стихарів, возніс молитву про мир в Україні і від пагубної епідемії, та звернувся до віруючих зі словом проповіді.

8 листопада 2021 року, в день пам’яті великомученика Димитрія Солунського, митрополит Мелетій звершив богослужіння на приході в честь святителя Спиридона Триміфунтского в місті Піза (Тоскана). Владиці Мелетію співслужили  секретар Чернівецько-Буковинської єпархії архімандрит Никита (Сторожук), настоятель парафії в Форте-дей-Мармі ієрей Іоан Малиш, та настоятель приходу в м. Піза ієрей Ярослав Стрілець. За богослужінням, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, ієрей Ярослав був удостоєний права носіння хреста з прикрасами.

Нагадаємо, що православні парафії в м. Піза та в м. Форте-дей-Мармі були створені Відділом зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви для пастирської опіки українцями закордоном.

Переглядів: 259

Перейти до панелі інструментів