Митрополит Луганський і Алчевський Пантелеїмон взяв участь у виїзному засіданні ВРЦіРО у Рівному

30 вересня 2021 року, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Голова Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї митрополит Луганський і Алчевський Пантелеїмон взяв участь у виїзному засіданні Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) у Рівному. Митрополита Пантелеїмона супроводжував заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

Виїзне засідання відбулося на запрошення Рівненської ОДА та було присвячене питанням формування державної сімейної політики. Рівненська область є найбільшою по кількості багатодітних сімей в Україні. Голова Рівненської ОДА В.С. Коваль розповів, що лише за 2020-й рік статус мами-героїні в області отримали 365 жінок, які народили і виховали 5 і більше дітей. Загалом по області такий статус сьогодні мають 20 тисяч жінок.

Участь у засіданні взяли Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан, Заступниця Міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, голова Острозької ОТГ Юрій Ягодка та ректор національного університету «Острозька Академія» професор Ігор Пасічник, парламентарі, зокрема: голова політичної партії «Слуга Народу» Олександр Корнієнко, народний депутат Віктор М’ялик (партія «За майбутнє»), Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа, народні депутати Олександр Аліксійчук та Олександр Салійчук.

Передавши слова вітання від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Пантелеїмон підкреслив актуальність обговорюваної проблематики. Зокрема, владика вказав на лякаючий відсоток розлучень в Україні, запропонував відновити роботу Міністерства сім’ї і озвучив свою позицію щодо подолання демографічної кризи в країні.

У числі виступаючих також були М.В. Лазебна, М.М. Попатенко, та інш. Зокрема, О.С. Корнієнко заявив, що Верховна Рада України не прийматиме жодних законів щодо сімейної політики без консультацій з релігійною спільнотою України.

Результатом роботи виїзного засідання стала прийнята РЕЗОЛЮЦІЯ Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо необхідності розробки державної сімейної політики.

Після засідання в Острозі делегація ВРЦіРО відбула до Рівного, де взяла участь в екологічній акції з висадки дерев та провела зустріч з представниками багатодітних сімей Рівненщини.

Переглядів: 18

Перейти до панелі інструментів