Керуючий справами УПЦ зустрівся з митрополитом Бейрутським Ілією

17 червня 2021 року Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, в рамках свого перебування в межах Антіохійської Православної Церкви, зустрівся з митрополитом Бейрутським Ілією. Зустріч відбулася в Митрополичій резиденції в Бейруті (Ліван).

На зустрічі був присутній заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, а також представник Руської Православної Церкви в Бейруті архімандрит Філіп (Васільцев).

Митрополит Антоній передав митрополиту Бейрутському Ілії останню частину допомоги, яка була зібрана єпархіями Української Православної Церкви на виконання рішення Священного Синоду від 17.08.2020 року на відновлення храмів Бейрутської митрополії, що постраждали в результаті вибуху в порту столиці Лівану 4 серпня 2020 року.

Митрополит Ілія сердечно подякував всім вірним Української Православної Церкви за надану допомогу. Владика відзначив, що духовенство і вірні його єпархії були зворушені таким проявом християнської любові та взаємодопомоги.

Протягом зустрічі ієрархи обмінялися думками щодо різних актуальних тем церковного життя. Зокрема, владика Антоній подякував митрополиту Ілії за благословення і сприяння в організації на території його єпархії різдвяних та пасхальних богослужінь для української діаспори, які регулярно звершують священики УПЦ, що приїжджають до Лівану.

Спілкування, яке пройшло в теплій і братній атмосфері, продовжилося за обідом, який дав в честь гостей Бейрутський митрополит Ілія. Після завершення зустрічі митрополит Антоній відвідав кафедральний собор святого Георгія Побідоносця.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Переглядів: 64

Перейти до панелі інструментів