Ієрарх Румунської Церкви звершує паломництво до святинь Української Православної Церкви

25 травня 2021 року ієрарх Румунської Православної Церкви, вікарний архієрей Клужської митрополії, єпископ Бистрицький Венедикт прибув з візитом в Україну для паломництва у Свято-Успенські Почаївську та Київську лаври, а також до інших святинь Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії та сторінку у фейсбук протоієрея Дмитрія Попеску.

Архієрея Румунської Церкви супроводжує протоієрей Димитрій Попеску, настоятель молдавсько-румунського приходу при Києво-Печерській Лаврі.

Єпископ Венедикт розпочав своє паломництво з Чернівців. Владика Венедикт відвідав консисторію Чернівецько-Буковинської єпархії та Миколаївський храм.

У ході спілкування з секретарем єпархії ієрарх торкнувся церковної ситуації в Україні. Він зазначив, що єпископи Румунської Церкви розуміють проблему церковного розколу в Україні та підтримують Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Ввечері цього ж дня єпископ Бистрицький Венедикт відвідав Богоявленський Кременецький жіночий монастир, де поспілкувався з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм. Пізніше ієрарх Румунської Церкви вклонився святиням Почаївської Лаври.

 

Переглядів: 15

Перейти до панелі інструментів