Паломники Вінницької єпархії відвідали святині Сербії

З 17 по 21 травня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій разом із групою паломників звершили паломницьку поїздку до святинь Сербської Православної Церкви.

17 травня паломники молились за вечірнім богослужінням у кафедральному соборі свт. Миколая Чудотворця міста Сремські Карловці (Сербія, Карловацька єпархія) та вклонились місцевим святиням.

18 травня паломники відвідали монастирі Сремської єпархії: Беочін, в якому знаходиться ікона Божої Матері Беочинська та мощі священоспов. Варнави; Ново-Хопово, в якому група помолилась біля мощей св. Феодора Тирона; Крушедол, де паломники помолились та звершили акафист біля мощей св. Ангеліни Сербської.

Цього ж дня митрополит Вінницький і Барський Варсонофій зустрівся з єпископом Бачським Іринеєм (Буловичем) та вікарним єпископом Ісіхієм (Рогічем) у м. Новий Сад.

19 травня митрополит Вінницький і Барський Варсонофій у співслужінні із членами паломницької групи та кліриками собору звершив Божественну літургію у нижньому храмі кафедрального собору на честь св. Сави Сербського у Белграді. Після завершення богослужіння митрополит Варсонофій з паломниками відвідали могилу покійного Сербського патріарха Іринея (+2020), де помолились за упокій душі колишнього Предстоятеля СПЦ.

20 травня  паломники відвідали Успенський столичний монастир Раковиця, в якому знаходяться могили колишніх Сербських патріархів Димитрія і Павла; монастир Студениця, який знаходиться в Жичській єпархії. Також у цей день паломники відвідали монастир Жича, в якому керуючий Вінницькою єпархією звершив вечірнє богослужіння, та монастир Челиє (с.Лелич), де знаходяться мощі свт. Миколая Сербського.

21 травня  митрополит Вінницький і Барський Варсонофій разом з паломниками єпархії відвідали жіночий Введенський монастир та храм св. апостола Марка у місті Бєлград, після чого паломницька група відбула на Батьківщину.

За матеріалами офіційного сайту Вінницької єпархії УПЦ

Переглядів: 18

Перейти до панелі інструментів