Священик УПЦ звершив низку пасхальних богослужінь для української діаспори у Лівані

З 29 квітня по 10 травня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви священник Сергій Шульгач перебував у Лівані, де звершив низку пасхальних богослужінь для української православної діаспори.

У день Світлого Христового Воскресіння, 2 травня, священник Сергій Шульгач звершив пасхальну Божественну літургію у храмі на честь святого Іоанна Хрестителя (Бейрут), після якої зачитав пасхальне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та роздав вірянам пам’ятні іконки з благословенням Предстоятеля, а також освятив пасхальні кошики. За богослужінням молилися не лише вихідці з України, а також і з Білорусі, Молдови, Росії та Румунії.

У Світлий Понеділок 3 травня, на запрошення митрополита Тірського і Сидонського Іллі, священик Сергій Шульгач співслужив архієрею за Божественною літургією в кафедральному храмі на честь св. вмч. Георгія Побідоносця в м. Маржааюн. На богослужінні також були присутні представники української діаспори. Після Літургії відбулася зустріч з митрополитом Іллею в його резиденціїї. Митрополит Ілля передав вітання зі Світлим Христовим Воскресінням Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію. Ввечері того ж дня український священик відвідав монастир святого мученика Маманта.

4 травня у Світлий Вівторок, священник Сергій Шульгач мав спілкування з представниками української діаспори в Лівані у містах Тір і Сідон (Сайда).

5 травня у Світлу Середу, з благословення митрополита Тірського і Сідонського Іллі, священник Сергій Шульгач у співслужінні з дияконом Максимом Сабах (Антіохійська Православна Церква) звершив Божественну літургію для української общини Лівану в місті Сідон (Сайда) у древньому храмі на честь святителя Миколая Чудотворця. За богослужінням священик зачитав пасхальне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та роздав вірянам пам’ятні іконки.

6 травня в Світлий Четвер, після літургії у храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці в столичному районі Жаль Ель Діб (Бейрут) священник Сергій Шульгач відвідав монастир св. Якова Персянина в містечку Дедде, а також мав спілкування з українцями, що проживають у Бейруті.

У Світлу П’ятницю 7 травня, священник Сергій Шульгач відвідав ставропігійний монастир Успіння Пресвятої Богородиці в Баламанді, де спіслужив за Божественною літургією архімандриту Роману (Ханнат). За Літургією молився декан Богословського факультету Баламандського університету архімандрит Яків (Халіль). Після закінчення Божественної літургії вклонилися святиням монастиря. Потім архімандрит Яків розповів про життєдіяльність богословського факультету і провів екскурсію.

8 травня у Світлу Суботу, на запрошення митрополита Гір Ліванських Силуана священник Сергій Шульгач співслужив йому за Божественною літургією в храмі святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова в Кфархаті. Після закінчення богослужіння  в парафіяльній залі при храмі відбулася бесіда з митрополитом Силуаном, у якій також взяли участь представники української діаспори. Митрополит Силуан передав вітання зі Світлим Христовим Воскресінням Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

В неділю, 9 травня, священник Сергій Шульгач звершив для української діаспори молебень в храмі на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці в Жаль Ель Діб (Бейрут). Під час кожного богослужіння звучали прохання за мир в Україні, за єдність Православної Церкви, а також за припинення розповсюдження коронавірусної інфекції. Цього ж дня співробітник ВЗЦЗ УПЦ священник Сергій Шульгач зустрівся з митрополитом Бейрутським Іллею у його резиденції в Бейруті. Привітавши з Пасхою, священник подякував митрополиту Іллі за можливість звершувати богослужіння в межах його канонічної території. Митрополит Ілля також передав пасхальні вітання Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

10 травня священик повернувся на Батьківщину.

Переглядів: 224

Перейти до панелі інструментів