Завершився офіційний візит Блаженнішого Митрополита Онуфрія у Чорногорію

В період з 27 по 29 лютого 2020 року Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій разом із Преосвященними архієреями УПЦ на запрошення митрополита Чорногорського і Приморського Амфілохія перебував із своїм візитом у Чорногорії, де взяв участь у святкуванні дня пам’яті преподобного Симеона Мироточивого.

Блаженнішого Митрополита Онуфрія супроводжували голова Синодальної комісії у справах монастирів УПЦ митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор.

Ввечері, 27 лютого 2020 року, Предстоятель Української Православної Церкви разом з митрополитом Чорногорським і Приморським Амфілохієм очолив літію і хресний хід православних жителів Чорногорії, що традиційно проходить кожного четверга на площі кафедрального собору Воскресіння Христового в м. Подгориці.

Вранці 28 лютого 2020 року Блаженніший Митрополит Онуфрій дав прес-конференцію для чорногорських ЗМІ м. Подгориці.

Також 28 лютого 2020 року делегація Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм вклонилася святиням Цетіньського монастиря — нетлінним мощам святителя Петра Цетіньського і правиці святого Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Під час відвідування Цетінського монастиря митрополит Чорногорсько-Приморський Амфілохій нагородив Блаженнішого Митрополита Онуфрія орденом святого Петра II Негоша Ловчанського Тайнозрітеля за заслуги щодо захисту православної віри.

Ввечері 28 лютого 2020 року делегація Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм відвідала монастир Острог в Чорногорії для поклоніння мощам святителя Василя Острозького.

29 лютого 2020 року, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив урочистості з нагоди дня ​​пам’яті преподобного Симеона Мироточивого та 800-річчя заснування Єпископії Зетської, сучасної Митрополії Чорногорської та Приморської. Божественна літургія відбулась у кафедральному соборі Воскресіння Христового у столиці Чорногорії, м. Подгориці. 

Блаженнішому Митрополиту Онуфрію співслужили Блаженніший архієпископ Охридський і митрополит Скопський Іоанн, митрополит Чорногорський і Приморський Амфілохій та інші ієрархи Сербської Православної Церкви, а також архієреї Української Православної Церкви. Завершивши Божественну літургію, архієреї, духовенство та десятки тисяч вірян вийшли на хресний хід вулицями столиці.

По завершенні урочистостей делегація УПЦ на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм відбула до України.

Переглядів: 21

Перейти до панелі інструментів