Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав монастир Острог та очолив урочистості у столиці Чорногорії в день пам’яті прп. Симеона Сербського

28 лютого 2020 року делегація Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм відвідала монастир Острог в Чорногорії для поклоніння мощам святителя Василя Острозького.

Разом з Предстоятелем Української Православної Церкви великій святині Чорногорії вклонився митрополит Чорногорсько-Приморський Амфілохій.

Його Блаженство супроводжували голова Синодальної комісії у справах монастирів УПЦ митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільский і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор.

29 лютого 2020 року, Предстоятель УПЦ очолив урочистості з нагоди дня ​​пам’яті преподобного Симеона Мироточивого та 800-річчя заснування Єпископії Зетської, сучасної Митрополії Чорногорської та Приморської. Божественна літургія відбулась у кафедральному соборі Воскресіння Христового у столиці Чорногорії, м. Подгоріце.

Блаженнішому Митрополиту Онуфрію співслужили Блаженніший архієпископ Охридський і митрополит Скопський Іоанн, митрополит Чорногорський і Приморський Амфілохій та інші ієрархи Сербської Православної Церкви, а також архієреї з делегації Української Православної Церкви. Участь у богослужінні взяли численні клірики та віряни.

Завершивши Божественну літургію, архієреї, духовенство та десятки тисяч вірян вийшли на хресний хід вулицями столиці.

Перед початком ходи на площі біля Кафедрального собору Предстоятель звернувся до присутніх з вітальним словом з нагоди визначного для чорногорських православних свята.

Переглядів: 32

Перейти до панелі інструментів