Триває візит Блаженнішого Митрополита Онуфрія в Чорногорію

Вчора, 27 лютого 2020 року, в кафедральному соборі на честь Воскресіння Христового м. Подгориці відбулася урочиста зустріч Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Предстоятель Української Православної Церкви на запрошення митрополита Чорногорського і Приморського Амфілохія разом із Преосвященними архієреями УПЦ бере участь у святкуванні пам’яті преподобного Симеона Мироточивого – батька святителя Сави Сербського, яке відбудеться 28 – 29 лютого 2020 року.

Митрополит Онуфрій разом із Митрополитом Чорногорським і Приморськии Амфілохієм очолив молебень до Пресвятої Богородиці та літію (хресний хід) на площі перед кафедральним собором Воскресіння Христового.

Після хресного ходу Блаженніший Онуфрій передав благословіння святого Великого князя Володимира та всіх преподобних Києво-Печерських віруючим Чорногорії та нагадав, що всі ми слов’яни і всі ми сповідуємо православну віру, яка значно вплинула на нашу культуру та об’єднує всіх нас.
Предстоятель закликав об’єднатись всіх проти того зла, яке існує в сучасному світі, але уточнив, що об’єднатись можно тільки навколо Христа.
В кінці побажав, щоби Божа благодать берегла сім’ї, землю Чорногорії, та укріпила всіх нас проти спокус, які зустрічаються на життєвому шляху.

Сьогодні, 28 лютого 2020 року, делегація Української Православної Церкви на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм вклонилася святиням Цетіньського монастиря — нетлінним мощам святителя Петра Цетіньського і правиці святого Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. 

Під час відвідування Цетінського монастиря митрополит Чорногорської-Приморський Амфілохій нагородив Блаженнішого Митрополита Онуфрія орденом святого Петра II Негоша Ловчанського Тайнозрітеля за заслуги щодо захисту православної віри.

Його Блаженство супроводжують голова Синодальної комісії у справах монастирів УПЦ митрополит Вишгородський і Чорнобильський Певел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільский і Броварський Антоній, голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент та голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор. Членам делегації — ієрархам УПЦ митрополит Амфілохій вручив пам’ятні подарунки.

Цього ж дня Блаженніший Митрополит Онуфрій, разом з митрополитом Чорногорським і Приморським Амфілохієм та делегацією УПЦ, дав прес-конференцію для чорногорських ЗМІ м. Подгориці.

 

Переглядів: 32

Перейти до панелі інструментів