Священник УПЦ звершив різдвяні богослужіння для українців в Лівані

З 5 по 9 січня 2020 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського в всієї України Онуфрія, співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви священник Віталій Горзов перебував у Лівані, де звершив низку різдвяних богослужінь для української православної діаспори.   

Так, 6 січня, напередодні свята Різдва Христового священник Віталій Горзов співслужив за Божественою літургією у Кафедральному соборі міста митрополиту Бейрутському Ілії.

7 січня, в день Різдва Христового, священник Віталій звершив Божествену літургію для української православної діаспори у м. Бейрут на парафії святого Іоанна Хрестителя (Антіохійська Православна Церква).

За богослужінням молилися не тільки вихідці з України, але й з Росії, Румунії, Молдови, Білорусі. Після богослужіння була організована святкова трапеза, за якою отець Віталій познайомився та поспілкувався зі співітчизниками.

8 січня український священик відвідав місто Біблос, де разом з настоятелем парафії на честь Пресвятої Богородиці протоієреєм Булосом Джаббур (Антіохійський Патріархат) звершив Божественну літургію та поспілкувався з українською діаспорою міста.

9 січня після Божественої літургії у м. Бейрут священик Віталій Горзов відбув до України.

Переглядів: 805

Перейти до панелі інструментів