Ієрарх Сербської Церкви заявив, що СПЦ взагалі не визнає українських розкольників членами Церкви

Сербська Православна Церква не тільки не визнає новостворену «ПЦУ», а й, більше того, не вважає українських розкольників членами Церкви. Про це заявив ієрарх Сербської Церкви митрополит Загребсько-Люблінський Порфирій в інтерв’ю для сербського видання, що було опубліковано 19 січня 2020 року, повідомляє Novosti.rs.

Зокрема митрополит Порфирій, відповідаючи на питання журналіста про те, яким ієрарх Сербської Церкви бачить майбутні відносини СПЦ з Константинопольським патріархатом внаслідок антиканонічних дій відносно Української Православної Церкви, зазначив: «Позиція Сербської Православної Церкви сформульована соборно і ясно зазначено, що українські розкольники, які не покаялися, не визнаються навіть членами Церкви, не кажучи вже про визнання нормальною автокефальною Православною Церквою. Ми дійсно шкодуємо і сумуємо через руйнування єдності Святої Православної Соборної Церкви».

Сербський архієрей також наголосив, що «необхідно відновити колишню благословенну любов і єдність Святих Помісних Церков Божих», та висловив сподівання, що врешті українське церковне питання буде вирішено соборно.

«Ніщо не є більш необхідним і дорогоцінним, ніж любов, мир і взаєморозуміння між нами, братами во Христі. Я переконаний, що знайдеться спосіб вирішити це болісне питання в дусі священних канонів», — зауважив владика.

Переглядів: 26

Перейти до панелі інструментів