Митрополит Арсеній очолив Літургію в храмі ап. Андрія Первозванного на Кіпрі

2 грудня 2019 року намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, вікарій Донецької єпархії Української Православної Церкви митрополит Святогірський Арсеній очолив Літургію в храмі  на честь святого апостола Андрія Первозванного і всіх Руських святих Тамассоської  і Оринійської митрополії Кіпрської Православної Церкви. Про це повідомляє офіційний сайт Свято-Успенської Святогірської Лаври. 

Свій останній день перебування на Кіпрі учасники конференції “Монашество і сучасний світ” розпочали з Божественної Літургії в храмі апостола Андрія Первозванного і Всіх руських святих Тамассоської і Оринійської митрополії.

Літургію очолив митрополит Святогірський Арсеній, намісник Свято-Успенської Святогірської Лаври, вікарій Донецької єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили: єпископ Можайський Арсеній, намісник Введенського ставропігійного чоловічого монастиря Оптина пустинь; єпископ Лідський і Сморгонський Порфирій, голова Синодального відділу у справах монастирів Білоруського екзархату; єпископ Солнечногорський Олексій, намісник Данилового ставропігійного чоловічого монастиря Москви; єпископ Сизранський і Шигонський Леонтій; архімандрит Серафим (Гавриков), клірик Тамассоської і Оринійської митрополії Кіпрської Православної Церкви, архімандрит Лазар (Терещенко), керівник Інформаційно-просвітницького відділу Свято-Успенської Святогорської Лаври; протоієрей Андрій Альошин, клірик храму Андрія Первозванного і Всіх руських святих Тамассоської і Оринійської митрополії.

В цей день в храмі молилися митрополит Тамассоський і Оринійскій Ісайя, члени делегації монашествуючих Руської Православної Церкви, Української Православної Церкви, Білоруського екзархату, Молдавської Православної Церкви і Руської Православної Церкви закордоном,  які прибули в Республіку Кіпр для участі в міжнародній конференції «Монашество Росії і Кіпру: духовно-культурні зв’язки».

Церковні піснеспіви виконав квартет студентів Московської духовної академії і семінарії, який супроводжує делегацію.

Після закінчення богослужіння митрополит Святогірський Арсеній привітав митрополита Тамассоського і Оринійського Ісайю, кліриків прихожан і паломників храму з святом і від імені делегації монашествуючих подякував владиці Ісаї за гостинність і братську любов, виявлену до учасників конференції.

На згадку про зустріч монашествуючих владика Арсеній підніс голові митрополії ікону Пресвятої Трійці.

У слові-відповіді митрополит Ісайя підкреслив, що для кліриків і прихожан храму апостола Андрія є великою честю в день престольного свята взяти участь в архієрейському богослужінні, яке очолили Преосвященні владики.

Митрополит Ісайя також звернувся до митрополита Арсенія з проханням передати синівське вітання Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та слова підтримки канонічній Церкві в Україні.

Митрополит Ісайя висловив задоволення плідною роботою монашеської конференції, в ході якої учасники показали всьому світу, що братнє спілкування Церков триває і буде тривати.

Переглядів: 38

Перейти до панелі інструментів