Співробітник ВЗЦЗ УПЦ виступив на міжнародній конференції в Польщі

20-21 листопада 2019 року при богословському факультеті в Ополє (Польща) пройшла міжнародна конференція «Екуменізм – духовне становлення – інтеграція». З благословення Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополита Луганського і Алчевського Митрофана в роботі конференції взяв участь співробітник відділу професор С. М. Бортник. Він виступив з доповіддю «Українські Церкви і заклик до християнської єдності» та взяв активну участь у обговореннях.

Конференція була присвячена 55-й річниці проголошення декрету Другого Ватиканського собору «Unitatis redintegratio» («Відновлення єдності»). В роботі взяли активну участь представники Римо-Католицької Церкви Польщі, Євангелічної  Церкви Аугсбурзького сповідання Польщі та Польської Автокефальної Православної Церкви. Також на конференції виступили кардинал Курт Кох, голова Папської ради зі сприяння єдності християн та єпископ Істринський Серафим (Амельченков), голова Синодального відділу у справах молоді Руської Православної Церкви.

В ряді доповідей наголошувалась важливість християнських цінностей як спільного фундаменту для зближення християн різних конфесій. Іншою важливою темою була необхідність уваги до духовної складової життя вірян для дійсного зближення представників різних християнських традицій.

Переглядів: 74

Перейти до панелі інструментів