ПОРТУГАЛІЯ. Українська православна парафія у м. Брага відсвяткувала престольне свято

29 вересня 2019 року українська православна парафія на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії в місті Брага (Португалія) відсвяткувала своє друге престольне свято. З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за погодженням з архієпископом Мадридським і Лісабонським Нестором очолив урочисте богослужіння заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. За богослужінням також співслужили: настоятель храму ігумен Геронтій (Галій), співробітник ВЗЦЗ УПЦ священик Віталій Горзов, а також клірики Іспансько-Португальської єпархії РПЦ – священник Олександр Піскунов (м. Порто), протоієрей Йоаким Малакіяш та священник Филип Малакіяш (Лейрія).

Під час богослужіння була виголошена молитва за мир в Україні. Після завершення богослужіння отець Миколай виголосив проповідь, в якій розповів про подвиг мучениць Віри, Надії, Любові та Софії та його значення для сучасних християн. Після завершення Божественної літургії протоієрей Миколай Данилевич за дорученням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія нагородив орденом свт. Димитрія Ростовського І ступеня настоятеля парафії ігумена Геронтія (Галія), а також благословенною грамотою Предстоятеля Української Православної Церкви старосту парафії Партесу Марію Григорівну.

В богослужінні також взяла участь паломницька група з Києва, серед яких були монахині з Покровського монастиря м. Києва. Паломники привітали прихожан з престольним святом та передали в подарунок парафії водосвятну чашу.

Також після богослужіння було звершене таїнство Вінчання над молодою парою з Вінницької області, що проживають в Португалії. Після завершення богослужіння прихожани продовжили спілкування за святковою трапезою, а гостям з Києва була проведена екскурсія містом.

ВЗЦЗ УПЦ продовжує працювати над створенням українських православних парафій в місцях компактного проживання наших співвітчизників в різних країнах світу.

Переглядів: 447

This post is also available in: Англійська, Грецька

Перейти до панелі інструментів