Предстоятель Польської Православної Церкви висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію

На ім’я Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія надійшов лист від Блаженнішого Митрополита Варшавського і всієї Польщі Сави, у якому Предстоятель Польської Церкви висловлює своє занепокоєння кризовою ситуацією, що склалася у житті Української Православної Церкви внаслідок незаконних дій Константинопольського Патріархату.

У листі Блаженніший Митрополит Сава згадує про рішення Польської Православної Церкви від 9 травня 2018 року, яке було надіслано до відома Предстоятелям всіх Помісних Православних Церков. Серед іншого, у ньому містилося застереження, що нинішні церковні настрої в Україні, якщо не будуть належним чином заспокоєні, будуть руйнівним чином впливати на життя всього світового Православ’я і вносити в нього смуток та спокуси. «Наразі ми бачимо, що так і трапилось. Переживаємо з того. Життя Церкви і віра людини – це не жарти» пише Блаженніший Митрополит Сава у своєму листі Предстоятелю Української Православної Церкви.

Разом з тим, Блаженніший Митрополит Сава висловив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію «і всім віруючим, хто стоїть на підґрунті чистоти віри, визначеної догматично-канонічним вченням Святої Церкви Православної» слова братньої любові та поваги, і запевнив у своїх молитвах.

Переглядів: 7325

Перейти до панелі інструментів