ПОРТУГАЛІЯ. Хоровий ансамбль з Києва дав концерт Різдвяних колядок в українській православній парафії м. Брага

З 12 по 16 січня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, квінтет хористів, у складі співробітника Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ В. В. Горзова, студента КДА Івана Щербана і випускників Київських духовних шкіл: священика Сергія Богаченка, Олександра Вихора та Михайла Бородая перебував у Португалії, де хористи дали два різдвяних концерти у містах Брага і Порту, а також співали за святковими богослужіннями свята Обрізання Господнього та дня пам’яті святителя Василія Великого на українській православній парафії у м. Брага на честь святих Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, якою опікується священик Тарасій Ладецький.

Різдвяний концерт у м. Брага було проведено 14 січня після Божественої Літургії. Ансамбль виконав понад 30 українських колядок і на завершення концерту порадували слухачів декількома українськими народними піснями. Після виступу квінтета о. Тарасій привітав усіх зі святом та подякував гостям з України за можливість ще раз відчути радість Різдва та поринути у дитинство слухаючи колядки. Серед слухачів було багато українців, які проживають у Португалії, а також самих португальців.

У той самий день хористи відвідали кафедральний собор архієпархії м. Браги на честь Пресвятої Діви Марії, де виконали декілька українських колядок і привітали парафіян собору з Різдвом Христовим.

15 січня відбувся ще один різдвяний концерт у м. Порту, після якого настоятель парафії священик Олександр Піскунов привітав усіх зі святами та переказав щиру вдячність Блаженнішому Митрополиту Онуфрію та організаторам заходу за можливість долучитися до святкового співу. Зокрема отець Олександр зауважив, що місто Порту ще ніколи не чуло такого розмаїття українських колядок.

Переглядів: 210

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів