ГААГА. Український священик зустрівся зі співробітниками Посольства України у Нідерландах

3 травня, напередодні Дня визволення Нідерландів від німецько-фашистської окупації, в Гаазі відбулася зустріч клірика Запорізької єпархії Української Православної Церкви протоієрея Костянтина Максимова з співробітниками Посольства України у Королівстві Нідерланди. У зустрічі прийняли участь перший секретар з політичних питань та культури пані Клімкіна Наталія Володимирівна, а також радник з дипломатичних питань пан Гульпа Іван Іванович.

Були обговорені питання стосовно духовної опіки української діаспори в Нідерландах різними релігійними конфесіями. Протоієрей Костянтин Максимов розповів, як українська громада сприяє поширенню православної віри у Нідерландах. Священик зазначив, що значну частину парафіян Православної Церкви у Нідерландах складають саме українці.

За проханням запорізьких волонтерів під час зустрічі священик передав Посольству збірку «Сьогодні була війна», до якої увійшли оповідання про українців, які віддавали свій час, сили, кошти, здоров’я і навіть своє життя, являючи тим любов до своєї Батьківщини. На завершення, отець Костянтин привітав присутніх з Пасхальними та травневими святами й побажав усім Божої допомоги.

Переглядів: 220

Перейти до панелі інструментів