ІТАЛІЯ. Відбулося перше пасхальне богослужіння у новоствореній українській православній общині італійського м. Піза

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за погодженням з керуючим парафіями РПЦ в Італії єпископом Богородським Антонієм, в італійському місті Піза почала діяти українська православна парафія, яка була створена зусиллями Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви.

Перша Літургія відбулася 9 квітня 2017 року на свято Входу Господнього в Єрусалим у приміщенні храму Сан Маттео, який був наданий місцевою католицькою єпархією. В богослужінні взяли участь близько 30 вірних з різних куточків України. Богослужіння звершив клірик Київської єпархії священик Ярослав Стрілець, якому допомагав співробітник ВЗЦЗ УПЦ В. В. Горзов.

16 квітня, в день Світлого Христового Воскресіння, відбулося перше пасхальне богослужіння, під час якого молилися вже близько 50 парафіян. Після богослужіння священик привітав вірян зі святом Світлого Христового Воскресіння, освятив паски, а також мав спілкування з нашими співвітчизниками, які висловлювали радість та вдячність як за організацію общини, так і за можливість зустріти свято Світлого Христового Воскресіння у молитві та участі в Таїнствах Церкви.

 

Переглядів: 389

Перейти до панелі інструментів