Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав Грецію

315-16 березня 2016 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій перебував з візитом у Греції. Предстоятеля Української Православної Церкви під час поїздки супроводжували: Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ протоієрей Миколай Данилевич, екс-депутат Верховної Ради України І. О. Рибаков.

На запрошення Посольства України в Грецькій Республіці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 15 березня взяв участь в урочистому прийомі з нагоди Дня Православ’я, влаштованого українським дипломатичним представництвом. В рамках заходу Предстоятель Української Православної Церкви дав інтерв’ю радіостанції Елладської Православної Церкви.

Перед початком прийому, на території Посольства відбулася окрема зустріч Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з Блаженнішим Архієпископом Афінським і всієї Еллади Ієронімом II. Під час зустрічі, Предстоятелі обговорили питання поглиблення співпраці обох Церков в різних сферах. Блаженніший Митрополит Онуфрій запросив Предстоятеля Елладської Церкви у зручний для нього час відвідати Українську Православну Церкву. У ході розмови Блаженніший Архієпископ Ієронім запевнив у своїх молитвах за український народ, а також висловив підтримку Блаженнішому Митрополитові Онуфрію.

Під час урочистого прийому, Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до присутніх зі словом, у якому згадав про традиційні історичні, культурні та духовні зв’язки між українським та грецьким народами, а також між Українською та Елладською Церквами, подякував Послу за його труди над укріпленням цих зв’язків. Предстоятель УПЦ передав в дар Посольству ікону преподобних отців Печерських.

У ході прийому, Посол України в Грецькій Республіці Володимир Шкуров висловив вдячність Предстоятелю Елладської Православної Церкви за допомогу у справі оздоровлення в Греції українських дітей.

У прийомі також взяли участь: заступник Міністра закордонних справ Греції Янніс Аманатідіс, представники Елладської та Української Православних Церков, а також представники грецької інтелігенції.

Наступного дня, 16 березня, Блаженніший Митрополит Онуфрій з супроводжуючими відвідали острів Егіну, де вклонилися мощам св. Нектарія Егінського та відслужили акафіст, під час якого піднесли особливі молитви за мир в Україні.

Того ж дня, у міжнародному аеропорті м. Афін, Предстоятель мав спілкування з ієрархами Елладської Православної Церкви – митрополитом Гліфадським Павлом та митрополитом Месогійським і Лавреотікійським Миколаєм. Після завершення спілкування Блаженнійший Митрополит Онуфрій з супроводжуючими відбув до Києва.

Переглядів: 228

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів