ПОРТУГАЛІЯ. Заступник Голови ВЗЦЗ УПЦ очолив престольне свято общини у м. Брага

30 вересня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія і за погодженням з єпископом Корсунським Нестором, заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич взяв участь у святковому богослужінні з нагоди першого престольного свята парафії на честь святих мучениць Віри, Надії, Любові і Софії в португальському місті Брага. Парафія була відкрита стараннями ВЗЦЗ УПЦ минулого року.

За Божественною літургією протоієрею Миколаю Данилевичу співслужив настоятель парафії на честь святих Новомучеників і Сповідників Руських з м. Порто священик Олександр Піскунов, а також протоієрей Богдан Чубайко, який тимчасово виконує обов’язки настоятеля парафії в Бразі. За богослужіннями молилися українці, росіяни, грузини, португальці, а також серб та грек. Богослужіння звершувалося мовами всіх віруючих, які були присутні в храмі.

Після Літургії отець Миколай сказав проповідь і привітав прихожан з першим престольним святом, а також передав благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Після богослужіння спілкування з прихожанами молодої парафії продовжилося за святковою трапезою, під час якої учасникам свята була запропонована культурна програма у виконанні самих парафіян, як дорослих, так і маленьких. На завершення свята актив парафії організував гостям екскурсію в кафедральний собор міста Браги.

Богослужіння новоутвореної парафії відбуваються щонеділі в приміщенні каплиці на честь св. Архістратига Михаїла за адресою: Rua Cardoso Avelino 3, 4700-023 Braga, Capela de São Miguel-o-Anjo.

ВЗЦЗ УПЦ продовжує працювати над створенням українських православних парафій в місцях компактного проживання наших співвітчизників в різних країнах світу.

Переглядів: 62

Перейти до панелі інструментів