Єпископ Боярський Веніамін відвідав Данію

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, керуючий Західноєвропейським вікаріатством Української Православної Церкви єпископ Боярський Веніамін відвідав з архіпастирським візитом Данію.

На запрошення настоятеля парафії УПЦ на честь Покрови Пресвятої Богородиці в м. Хольстебро священника Євгена Мартинюка 16 лютого єпископ Веніамін прибув до Данії. Наступного дня 17 лютого владика помолився за вечірнім богослужінням.

18 лютого єпископ Веніамін звершив Божественну літургію у вищезгаданій парафії. Владиці співслужили: настоятель священник Євген Мартинюк та гості у священному сані – протоієрей Миколай Бичок (опікується громадою на честь Почаївської Ікони Божої Матері, місто Køge, Region Sjælland) та священик Артемій Пасько (настоятель парафії на честь святителя Миколая місто Bramming, Esbjerg Kommune). За Божественною літургією настоятель парафії священник Євген Мартинюк був возведений у сан протоієрея.

Традиційно за богослужінням були піднесені сугубі молитви за мир і перемогу України у війні, за здоров’я та спасіння наших воїнів та усіх невинно постраждалих.

Після богослужіння владика Веніамін звершив чин освячення свічок, виголосив проповідь та передав вітання  та благословення від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. За труди на благо Церкви Христової члени парафіяльної ради та низка парафіян були нагороджені благословенними грамотами.

Переглядів: 116

Перейти до панелі інструментів