Керуючий Західноєвропейським вікаріатством відвідав парафії у Швейцарії, Німеччині та Португалії

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий Західноєвропейським вікаріатством Української Православної Церкви єпископ Боярський Веніамін з 13 по 25 грудня 2023 року відвідав парафії УПЦ у Швейцарії, Німеччині та Португалії.

13 грудня 2023 року, в день престольного свята парафії УПЦ на честь святого апостола Андрія Первозванного в місті Цюріху (Швейцарія) єпископ Веніамін очолив на цій парафії Божественну літургію.

Його Преосвященству співслужили: настоятель парафії священник Сергій Тітков, а також гості у священному сані з Берну, Люцерну, Женеви та Констанцу (Німеччина).

За богослужінням були піднесені особливі молитви за державу нашу Україну народ та українських воїнів. Владика Веніамін від імені Предстоятеля УПЦ передав парафіянам почесні грамоти за активну участь у житті та розвитку громади. Торжества на честь престольного свята завершилися спільною трапезою для всіх присутніх. Преосвященний владика передав громаді вітання від імені Предстоятеля УПЦ, надав всім архіпастирське благословення, та побажав успіхів у подальшому розвитку парафії. Сім’ї парафіян разом із духовенством і гостями парафії також радо вітали свого архіпастиря.

В рамках візиту в Швейцарію єпископ Веніамін також відвідав містечко Бад-Цурцах, де вклонився святим мощам праведної Вірени Цурцахської, Фівейської.

19 грудня 2023 року, в день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, єпископ Веніамін очолив Божественну літургію на парафії УПЦ в м. Гера (Німеччина).

Його Преосвященству співслужили благочинний Південного Благочиння УПЦ в Німеччині протоієрей Максим Бойчура, настоятель парафії прот. Віталій Герасименко, а також гості у священному сані з Дрездену, Бінгену та Хемніцу.

Після читання Святого Євангелія отець-настоятель звернувся до віруючих зі словом проповіді. На богослужінні були піднесені сугубі молитви за мир в Україні. Після відпусту єпископ Веніамін звернувся до громади з архіпастирським словом. Владика привітав усіх присутніх із престольним святом та подякував за теплий прийом.


25 грудня 2023 року, в день пам’яті святителя Спиридона Триміфунтського, керуючий Західноєвропейським вікаріатством звершив Божественну літургію на честь перстольного свята на парафії УПЦ в Лісабоні (Португалія).
Його Преосвященству співслужили настоятель парафії священник Віталій Горзов та представники духовенства УПЦ за кордоном. Учасники богослужінь піднесли особливі прохання та молитву про мир в Україні, порятунок від ворога, про вимушених переселенців і людей доброї волі, які допомагають нужденним. На Малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископ Веніамін возвів настоятеля парафії священника Віталія Горзова у сан протоієрея. Наприкінці богослужіння владика Веніамін звернувся до віруючих з архіпастирським словом, привітав усіх присутніх з престольним святом та мав можливість поспілкувався з парафіянами за святковою трапезою.

Переглядів: 54

Перейти до панелі інструментів