Парафія УПЦ в Кельні звершила відкрите богослужіння біля Кельнського собору

1 жовтня 2023 року, в День захисника України, настоятель парафії Української Православної Церкви на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці у місті Кельні (Німеччина) протоієрей Сергій Гаєвський з громадою звершив Божественну літургію просто неба біля Кельнського кафедрального собору.

Священник та віруючі піднесли особливі молитви за здоров’я українських військових і їхніх сімей, також молитовно вшановували пам’ять захисників і захисниць, які вже спочили.

Під час богослужіння отець Сергій звернувся до віруючих зі словом проповіді, в якій відзначив особливу необхідність для сучасного українського суспільства пам’ятати про жертви цієї страшної війни та молитися за припинення кровопролиття.

Також пастир зауважив, що такі молитовні події, як це відкрите богослужіння, допомагають нашим співвітчизникам, які покинули свої домівки в пошуках захисту, плекати надію на перемогу та встановлення миру в Україні, не послаблювати зусиль у праці заради підтримки свого народу, а також не дають світові забути про триваючу війну і страждання нашого народу.

Настоятель парафії також висловив слова подяки уряду Німеччині та керівникам міста Кельн за допомогу українцям, які проживають в цій країні.

Після завершення Божественної літургії памʼять загиблих у війні в Україні було вшановано хвилиною мовчання, а також було звершено панахиду за всіма спочилими.

Переглядів: 45

Перейти до панелі інструментів