В ірландському місті Наван вперше звершено соборну Божественну літургію архієрейським чином

23 липня 2023 року, в Неділю 7-му після П’ятидесятниці, день пам’яті преподобного Антонія Печерського, керуючий закордонними парафіями УПЦ єпископ Боярський Веніамін очолив Божественну літургію в каплиці святої Анни в місті Наван.

Його Преосвященству співслужили: настоятель парафії священник Стефан Ковташ та гості у священному сані, які звершують своє служіння на теренах святої землі Ірландії.

Після читання Святого Євангелія архіпастир звернувся до вірян із словом проповіді. Владика розкрив духовний зміст євангельського читання про зцілення двох сліпих і німого, нагадавши вірянам про те, якої благодаті може сподобитися людина, яка має тверду і непохитну віру.

За Літургією були піднесені сугубі молитви за встановлення миру в Україні та українських військовослужбовців.

Після відпусту єпископ Веніамін привітав отця-настоятеля, гостей та всіх присутніх, зазначивши наскільки важливо священнослужителям збиратися на соборну молитву, адже участь у Божественній літургії та спілкування, яке отримують священнослужителі та парафіяни в дні таких зустрічей, сприяє єднанню віруючих та зміцненню Православ’я в ірландський землі. Також архіпастир зазначив, що ця соборна служба в місті Наван є добрим початком традиції священників з різних куточків Ірландії збиратися разом частіше. Владика виказав сподівання, що згодом соборні служби буде звершено на всіх ірландських парафіях УПЦ.

В свою чергу настоятель парафії отець Степан від імені всієї громади подякував владиці за архіпастирський візит, а гостям – за теплу молитву.

Після Літургії і духовної бесіди за чаєм владика Веніамін із віруючими відвідав джерело св. Бригіти (графство Лаут), яка жила в V столітті. Там було звершено молебень, до якого долучилися не тільки українські віруючі, а також і місцеві ірландці.

Божественна літургія в місті Наван звершується щонеділі та на великі свята о 9.00 в Каплиці Святої Анни за адресою:
Fair Green, Dillonsland, Navan, Co. Meath, C15 X0A3
https://maps.app.goo.gl/5nTQarxHDdJmeJcH8?g_st=iv

Номер телефону настоятеля +380988483591.

Переглядів: 129

Перейти до панелі інструментів