Закордонні парафії УПЦ відсвяткували своє перше свято Пасхи

Цього року для переважної більшості парафій Української Православної Церкви закордоном свято Світлого Христового Воскресіння стало першим, адже більшості з новостворених громад немає ще й року. Всі храмові і молитовні приміщення українських православних парафій закордоном на Пасху були повністю заповнені вірянами.

Пасхальні богослужіння були звершені більше, аніж в 40 парафіях Української Православної Церкви в 15 країнах Європи (Австрії, Бельгії, Великобританії, Данії, Італії, Іспанії, Ірландії, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Португалії, Угорщині, Франції, Швейцарії, Швеції).

Окрім того, були звершенні пасхальні богослужіння в деяких європейських містах і столицях, де українські православні громади тільки починають формуватися. Зокрема, перше пасхальне богослужіння для громади УПЦ в Римі (Італія) звершив протоієрей Миколай Данилевич, в Барі (Італія) – священник Миколай Попадюк, в Будапешті (Угорщина) – священник Димитрій Сидоренко, у Фрайбурзі (Німеччина) – протоієрей Павло Рафальський, у м. Хемніц (Німеччина) – священник Іоанн Крись, в м. Саннес (Норвегія) – протоієрей Віктор Мілін.

З усіх європейських країн і міст, де є громади Української Православної Церкви, надходять позитивні і вдячні відгуки від українців, для яких православні парафії стали не лише осередком молитовного і духовного життя, але й місцем зустрічі з Батьківщиною. Церква і надалі завершуватиме свою місію й робитиме все, щоб бути поряд зі своїми вірними та служити їм як в Україні, так і закордоном.

Переглядів: 386

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів