Архієпископ Михайлівський і Кошицький Георгій: в Україні урядовці зловживають релігією

30 березня 2023 року на офіційній сторінці у Facebook Михайлівської і Кошицької єпархії Православної Церкви Чеських земель і Словаччини було опубліковано коментар керуючого цією єпархією архієпископа Георгія щодо ситуації навколо Києво-Печерської Лаври.

У тексті владика Георгій висловив підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та братії Києво-Печерської Лаври, зазначивши, що він «добре знає її (Лаври – редакція) духовне значення», адже він відвідував неодноразово Лавру як священик і єпископ.

Архієпископ Георгій висловив своє здивування останніми подіями в Україні: «Я залишаюся вражений тим, що під час війни урядовці України зосереджують свої сили на провокуванні внутрішніх розбратів, безсоромно зловживаючи релігією».

Свій коментар архієрей завершив закликом: «Схаменіться, будь ласка, поки не пізно, нехай монахи живуть і моляться у своїй Лаврі! Зрештою, вони люди, а не речі, які потрібно пересувати; вони громадяни України, а не вороги; їхнє життя не ваша власність!».

 

Переглядів: 146

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів