Співробітник ВЗЦЗ УПЦ взяв участь у конференції з нагоди 30-річчя відновлення Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви

28 жовтня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита  Київського і всієї України Онуфрія, співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви священник Сергій Шульгач взяв учать у міжнародній науковій конференції «Вірменські церковні осередки України в історичній перспективі: з нагоди 30-річчя відновлення канонічної діяльності Вірменської Апостольської Церкви на землях України».

Конференція організована Українською єпархією Вірменської Апостольської Церкви (ВАЦ) спільно з Національним заповідником «Софія Київська», Українською асоціацією релігієзнавців (УАР), Союзом вірмен України (САУ). Тематика конференції охопила широке коло питань, що стосуються специфіки релігійного розвитку вірменської діаспори в Україні. В рамках конференції відбулося відкриття виставки «Вірменська церква в Україні: історія і сучасність». В заході також взяли участь: Посол Республіки Вірменів в Україні Т. Сейранян представники релігійних організацій України, релігієзнаців, науковці.

Священник Сергій Шульгач привітав українських вірмен з річницею та зачитав вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Зокрема, в слові Предстоятель відмітив, що Україна є багатонаціональною країною, де, крім переважної більшості українського населення, існують національні меншини, які роблять свій внесок у етнічне та конфесійне розмаїття нашої Батьківщини. На переконання Блаженнішого Митрополита Онуфрія, українська держава має берегти цю універсальність та створювати належні умови для всіх своїх громадян, незалежно від їхнього походження.

«Ця універсальність була закладена в життя християнської Церкви ще в часи апостолів і проявляється в словах апостола Павла «У Христі немає ні елліна, ні юдея» (Колос. 3:11). Це не означає, що християни не можуть об’єднуватися за мовою або ж культурною ознакою, але таке єднання не повинно заважати бачити в інших християнах гідних братів та сестер у Христі», – говориться у вітальному слові Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Переглядів: 20

Перейти до панелі інструментів