Ієрарх УПЦ очолив святкове богослужіння в Молдові

Митрополит Агафангел прибув на урочистості в Унгенську єпархію Православної Церкви Молдови на запрошення архієпископа Унгенського і Ниспоренського Петра.

12 вересня 2021 року митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел взяв участь в урочистостях з нагоди престольного свята Олександро-Невського кафедрального собору в місті Унгени (Молдова) і очолив Божественну літургію в споруджуваному кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Гербовецька».

Про це повідомляє прес-служба Унгенсько-Ниспоренської єпархії Православної Церкви Молдови.

За святковим богослужінням ієрархові Української Православної Церкви співслужили архієпископ Унгенський і Ниспоренський Петро, архієпископ Бєльцький і Фелештський Маркелл, секретар Унгенсько-Ниспоренської єпархії протоієрей Вадим Коростинськи та єпархіальне духовенство.

Урочистості в Унгенській єпархії зібрали тисячі православних вірян Молдови та України, повідомляє прес-служба Одеської єпархії.

Після закінчення богослужіння митрополит Агафангел звернувся до присутніх з архіпастирським словом, після чого архієпископ Петро подякував ієрарху УПЦ за те, що він у цей святковий день засвідчив своєю присутністю духовну єдність народів України і Молдови.

Переглядів: 12

Перейти до панелі інструментів