Представники УПЦ взяли участь в урочистостях з нагоди рукоположення ще одного єпископа Румунської Православної Церкви

7 березня 2021 року представники Української Православної Церкви  взяли участь в хіротонії єпископа Хунедоарського Нестора, вікарного архієрея Девської єпархії Румунської Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Хіротонію у кафедральному соборі на честь Успіння Божої Матері міста Дева в Румунії звершили митрополит Трансільванський Лаврентій і ще шість архієреїв Румунської Церкви.

Клірик Чернівецько-Буковинської єпархії  протоієрей Миколай Попеску передав новому єпископу привітання і пам’ятні подарунки від митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія та розповів присутнім архієреям про реальну ситуацію в Українській Православній Церкві, зокрема, щодо порушення Конституційних прав православних вірян.

Ієрархи Румунської Православної Церкви запевнили, що молитовно підтримують духовенство та віруючих УПЦ у цей нелегкий час.

Нагадаємо, цього ж дня, 7 березня, представники Української Православної Церкви взяли участь в архієрейській хіротонії єпископа Ботошанського Никифора, вікарного архієрея Ясської митрополії Румунської Православної Церкви у Кафедральному соборі міста Ясси в Румунії.

Переглядів: 10

Перейти до панелі інструментів