Клірик УПЦ в Італії звершив першу Літургію для новоствореної громади в регіоні Тоскана

19 січня 2021 року, в свято Богоявлення, кліриком Української Православної Церкви священником Іоанном Малишем була відслужена перша Літургія в православній громаді місцевості Версілія (Тоскана), в старому середньовічному містечку П’єтрасанта, в древньому храмі IX століття Pieve di Santo Stefano.

За Божественною Літургією були прочитані молитви за мир в Україні та про позбавлення від смертоносної епідемії. Наприкінці Літургії було звершено чин Великого освячення води. Також було здійснено освячення води на місцевій гірській річці, після якого всі бажаючі змогли традиційно окунутись.

Близько року тому почала формуватися громада з православних жителів місцевих містечок Форте-дей-Мармі, Камайоре, Віареджіо, Каррара, П’єтрасанта і Масси.
«Весь цей час ми шукали зручне місце для проведення богослужінь і зустрічей, разом служили молебні і ось, через рік, нам випала така можливість – здійснювати Божественну Літургію в таке велике і тепер для нашої громади особливо значиме Свято – Богоявлення, Хрещення Господа нашого Іісуса Христа!», – написав на сторінці свого акаунту у Фейсбук клірик УПЦ о. Іоанн Малиш, та висловив надію, що община в скорому часі почне звершувати богослужіння регулярно.

Нагадаємо, що священник Іоанн Малиш направлений УПЦ в Італію для пастирської опіки українців у діаспорі.

Переглядів: 95

Перейти до панелі інструментів