Митрополит Варсонофій звершив візит до Лівану

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення ієрарха Антіохійського Патріархату митрополита Аккарського Василія, в період з 5 по 8 листопада 2020 року митрополит Вінницький і Барський Варсонофій перебував з візитом у Лівані.

В перший день свого візиту, 5 листопада, митрополит Варсонофій митрополит Варсонофій відвідав монастир Божої Матері у місцевості Арбея, де гостей з України зустрів ігумен монастиря архімандрит Никодим (Машрокі). Також в цей день митрополит Варсонофій зустрівся з митрополитом Аккарським Василієм. Владика Василій передав теплі слова підтримки єпископату, духовенству і вірянам канонічної Української Православної Церкви, а також вітання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у зв’язку з Днем народження, що Предстоятель святкував в цей день.

6 листопада митрополит Вінницький і Барський Варсонофій зустрівся з митрополитом Бейрутським Іллею. Від Української Православної Церкви митрополит Варсонофій передав фінансову допомогу Бейрутській митрополії, храми якої постраждали від сильного вибуху у порту Бейрута.

7 листопада український архієрей зустрівся з митрополитом Гір Ліванських Силуаном у місті Бруммена.

8 листопада митрополит Варсонофій співслужив у місті Захле митрополитам Антіохійського патріархату у храмі свт. Миколая Чудотворця. Соборне богослужіння очолив митрополит Захлійський і Баальбекський Антоній, якому співслужив митрополит Філіпопольский Нифонт, духовенство храму, а також клірики Вінницької єпархії протоієрей Валерій Швець і диякон Андрій Балан, які супроводжували митрополита Варсонофія.

Після завершення Божественної Літургії відбулося братнє спілкування митрополита Варсонофія з митрополитами: Захлійським Антонієм і Філіпопольським Нифонтом. Йшлося про церковну ситуацію в Україні, про наслідки антиканонічних дій Константинопольского патріархату, про рейдерські захоплення храмів як у Вінницькій єпархії, так і по всій Україні.

Наступного дня українська церковна делегація повернулася до України.

Переглядів: 30

Перейти до панелі інструментів