Одеський архієрей освятив храм, побудований грузинською діаспорою

31 травня 2020 митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив чин Великого освячення храму святої благовірної цариці Грузії Тамари в Одесі, побудованого представниками грузинської діаспори, повідомляє прес-служба Одеської єпархії УПЦ.

Храм на честь святої цариці Тамари в Одесі спорудили з благословення Предстоятеля Грузинської Православної Церкви Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II.

Після чину освячення правлячий архієрей у співслужінні вікарія Одеської єпархії архієпископа Южненського Діодора, ректора Одеської духовної семінарії протоієрея Димитрія Яковенка та єпархіального духовенства звершив у храмі Божественну літургію.

За богослужінням піднесли молитви за здоров’я Предстоятелів Грузинської та Української Православних Церков – Католикоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II, з благословення якого був споруджений храм на честь святої цариці Тамари, і Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

На богослужінні, яке транслювалося в прямому ефірі на медіа-ресурсах Одеської єпархії, був присутній Генеральний консул Грузії в Одесі Торніке Берекашвілі.

Митрополит Агафангел в своєму архіпастирському слові наголосив на важливості освячення храму для грузинської діаспори, який став окрасою Одеси, зазначивши, що ця подія є історичною віхою в розвитку дружніх відносин між народами Грузії і України.

Переглядів: 19

This post is also available in: Англійська

Перейти до панелі інструментів