Розпочалось паломництво духовенства Тернопільської єпархії УПЦ на Кіпр

21 грудня 2019 року делегація духовенства та мирян Тернопільської єпархії УПЦ, очолювана митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм, прибула на Кіпр.

Представники Української Православної Церкви, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України, паломничають по святиням, спілкуватимуться з духовенством та ієрархами Церкви Кіпру, а також ознайомляться з тим, як православні несуть свій послух на цій землі.

До складу делегації з православного Тернопілля, окрім владики Сергія, увійшли вісім священнослужителів – кліриків Кременецького, Шумського, Бучацького та Вишнівецького благочинь, а також п’ять мирян з села Башуки Кременецького району, села Малі Дедеркали Шумського району, села Гніздичне Збаразького району. Групу супроводжує перекладач Володимир Теліженко – голова Синодального паломницького відділу УПЦ.

У перший день тернополяни відвідали на Кіпрі храм Панагія Ангелоктисті (Panagia Angeloktisti − Παναγία Αγγελόκτιστη), або «Церкву, побудовану ангелами». Вона розташована у селі Кіті неподалік Ларнаки, у ній зберігся з найдавніших часів храмовий вівтар. Потім паломники заїхали у місто Ларнака, у храм, де перебувають мощі праведника Лазаря Четверодневного. Після цього українці відвідали монастир великомученика Георгія Побідоносця, котрий знаходиться на відстані 30 кілометрів від Ларнаки. Паломники помолилися на вечірньому богослужінні, після чого поспілкувались з братією монастиря.

Переглядів: 155

Перейти до панелі інструментів